<< terug naar overzicht


Afscheid uroloog Professor Frans Debruyne
weergaloze manifestatie.

Bijdrage Charity Farewell Present groeit nog steeds.

Op 26 en 27 october j.l. werd afscheid genomen van Frans Debruyne, als hoogleraar urologie te Nijmegen. Een congres,afscheidsrede, een erelidmaatschap, een galadiner en een golftoernooi. Een weergaloze manifestatie voor de man die de Nederlandse urologie op de wereldkaart zette op het fundament van wijlen Wim Moonen, de eerste hoogleraar urologie in Nederland..

Het congres was een succes. Zijn afscheidsrede sprankelend en vooral ook prikkelend. Visie over de urologische toekomst, zelfspot en speldenprikjes over de goede en slechte tijden gedurende zijn carrière kwamen aan de orde.

Tijdens het galadiner werd door het bestuur van Nepalimed Holland een cheque aangeboden: de tussenstand van de nog steeds aangroeiende financiële bijdrage voor zijn Charity Farewell Present. Het bijeen te brengen bedrag, inmiddels meer dan 19.000 € zal worden aangewend voor de ontwikkeling van de afdeling urologie van het Dhulikhel hospitaal. Ook de opleiding van een Nepalese uroloog zit in dit pakket. Tijdens het urologie congres in Nepal in november 2005 werd de kiem gelegd voor de betrokkenheid van Frans Debruyne en de ontwikkeling van de urologie in Nepal. Dat staat als een huis, want in het vaandel van de emeritus hoogleraar staat “Een man een man, een woord een woord”

<< terug naar overzicht


Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.