<< terug naar overzicht


19 juni 2009

10e Charity Nepalimed golfdag 2009

Golfdag Nepalimed 2009

10e Charity Nepalimed golfdag 2009

Het was een zeer speciale dag op 19-Juni daar op de golfclub in Havelte. Jan van Gooswilligen, die tijdens het jaar ervoor op de golfdag nog gezond en wel de leiding had, overleed op 19-12-2008, zodat de sfeer van deze 10e Charity golfdag , wel in het teken stond van zijn afwezigheid en dit verlies duidelijk merkbaar was. De Stichting Nepalimed Holland, met als doel de gezondheidszorg in Nepal in en rondom het ziekenhuis te Dhulikhel te bevorderen, wordt voortgezet door de echtgenote van Jan, Ammy van Gooswilligen.

Het draaiboek van de golfdagen ligt klaar, gezien de economische malaise verliep het bijeenbrengen van bedrijven moeizamer, maar toch zijn we erin geslaagd op deze dag 18 teams bij elkaar te brengen.
De organisatie berustte bij Ammy van Gooswilligen , hierbij geholpen door Annemiek Beerendonk van Holland Golf Events, Djurre Dinkla, haar schoonzoon Tom Sloot, en als wedstrijdleiding de ervaren ploeg, bestaande uit Piet Dijkstra, Piet Eshuis en Appie Frentzen.
Het weer was goed, met een sporadisch buitje, door de sterke wind bleef het bijna droog. Veelal dezelfde bedrijven doen al jaren mee, zodat het sfeertje altijd informeel en gezellig is, en meer op een soort Drentse reunie gaat lijken.
Herbert Dijkstra maakte op een ontspannen en gezellige wijze de (sub)topsporters als vluchtleiders bekend, waarbij hij zijn jeugdidool Gijs van Lennep, formule 1 coureur en Winnaar le Mans ’76/77, om een poster vroeg uit het verleden!

Winnaar van het golftoernooi en wisselbeker ontvanger werd het team van Twijnstra Gudde Adviseurs en Managers met als vluchtleider Carole Thate, die een zeer succesvolle carriere als hockeyinternational afsloot met 2x brons Olympische Spelen , WK goud en zilver.
Als 2e eindigde het Team van Snow Leopard met René de Bos als vluchtleider, 1e klimmer op de Mount Everest in 1990.
Als derde eindigde het 2e Nepalimedteam, waarvan Birgit van der Heijden de coordinatie had.

In een powerpoint presentatie werden de doelstellingen van het ziekenhuis, maar vooral ook het nieuw op te richten Birthing Centre, gepresenteerd. In deze “vrouwenkliniek” kunnen vrouwen met te verwachten problemen rondom zwangerschap en geboorte, begeleid worden met als doel de moeder- en kindsterfte te doen dalen. Ook vinden hier opleidingenplaats voor personeel dat dienst gaat doen in de zg. Buitenposten van het ziekenhuis, zodat de zorg dichtbij de mensen op het platteland kan komen.
Dit Centrum wordt opgedragen aan Jan van Gooswilligen, de grote initiator van Nepalimed Holland. Nepalimed kreeg heel recent groen licht van de Wilde Ganzen, die 50,000€ gaan schenken, mits Nepalimed 70.000€ bijeen kan brengen en hiervoor de tijd  krijgt t/m de golfdag 2010, gepland op 18-06-2010.

Met dank aan alle bedrijven die meegedaan hebben;  we gaan ervoor om het doel te verwezenlijken een Birthing Centre van de grond te krijgen.

<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.