<< terug naar overzicht


19 juni 2009

Oprichting Birthing Centre Nepal

Het Birthing Centre heeft als doel de sterfte van moeder en kind verder terug te dringen. Enerzijds door opleiding en nascholing van medewerkers voor de buitenposten in het geboortecentrum. Anderzijds door optimale voorzieningen voor bevallingen aan te bieden. Zo kunnen zwangere vrouwen bij wie in een vooronderzoek in de buitenposten een risico op een afwijkende bevalling blijkt, op tijd naar het ziekenhuis komen. Zij wachten in de birthing huts hun bevalling af. Deze vindt vervolgens plaats in het geboortecentrum, zonodig door operatieve interventie (‘keizersnede’). Het laat zich raden dat dit een grote invloed heeft op de daling van moeder- en kindsterfte.

Het project gaat van start wanneer € 100.000 bijeengebracht is, nodig om de kosten in het eerste jaar te dekken.
We zijn al een aardig eind op weg,  met de giften van Stichtingen, lijfrenters, eenmalige donateurs, opbrengst vanuit serviceclubs, ook de Charity golfdag op 18-06-2010 doet mee. Het totale project zal 200.000€ kosten. De Wilde Ganzen zijn bereid voor dit Birthing Centre 50.000€ te schenken, mits Nepalimed 70.000€ inbrengt, in principe is hiervoor de tijd tot 01-08-2010. Het Birthing Centrum zal worden opgedragen aan Jan van Gooswilligen, de grote initiator van Nepalimed Holland.

Met dank aan alle bedrijven die meegedaan hebben;  we gaan ervoor om het doel te verwezenlijken een Birthing Centre van de grond te krijgen.

<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.