<< terug naar overzicht


Vlag uit voor eerste verdieping
Birthing Centr
eVrijdag 1 maart 2013 was een mijlpaal. Het Birthing Centre werd door een priester ceremonieel geopend. Vreugde en dankbaarheid bij alle aanwezigen, ook bij ons: wat een ode aan de Nepalese vrouw, wat een mooi gebouw! Fraaie materialen in een heel degelijke bouw. Ruim van opzet, heldere kleuren en veel licht.

Wilde GanzenNa een jarenlange gezamenlijke inspanning van Nepalimed Holland, ondersteund door de Wilde Ganzen, werd het totale bedrag van 240.000 euro bij elkaar gebracht. Vier Charity Golftoernooien waren nodig voor dit prachtige gebouw, opgedragen aan de in december 2008 overleden Jan van Gooswilligen.

Langs een lange haag van vooral vrouwen uit de buitenposten die tot de microkredietgroepen behoren, liepen twee van onze dochters Eljo en Marlouk, en ikzelf, omhangen met bloemenslingers, naar de hal van het nieuwe Birthing Centre. De verlosbedden van de firma Novymed, per container aangevoerd, bleken prachtig te staan in de nieuwe zalen. Het was een opening vol vriendschap en emotie. Jan zou trots geweest zijn!

Ammy

†††††††††††††††††††††


<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.