<< terug naar overzicht6 november 2018 benefietavond schouwburg Ogterop  Meppel

Sinds het ontstaan van Stichting Nepalimed Holland in 1998 zetten wij ons samen met het Dhulikhel Hospital in voor kwalitatieve en duurzame gezondheidszorg voor de meest kwetsbaren in Nepal. Vanwege de zeer hoge moeder- en kindersterfte is moeder- en kindzorg altijd één van de speerpunten geweest van onze stichting.

 In 2013 is na samenwerking tussen Nepalimed en Wilde Ganzen de begane grond opgeleverd. Dit betrof een volledig functioneel zelfstandige eenheid en ruimtes voor de antenatale zorg (verplichte of vrijwillige opnames vóór de bevalling),  ruimtes voor de laatste uren vóór de bevalling, en verloskamers tijdens en na de bevalling.

Na succesvolle acties met o.a. Charity Golfdagen  in Havelte, waaraan velen van U enthousiast mee hebben gedaan heeft Nepalimed de bouw voor de eerste en tweede verdieping mogelijk gemaakt. Dit omvat een postnatale afdeling van het geboortecentrum. Deze verdieping is in 2014 geopend. De postnatale afdeling opereert sindsdien zelfstandig en heeft een vrouwvriendelijke uitstraling. Het betreft hier vooral zorg voor moeder en kind na de geboorte, normaal en met complicaties.

Sindsdien is het centrum fasegewijs uitgebreid met nieuwe afdelingen en verdiepingen. Ondanks de beperkte financiële middelen van het lokale ziekenhuis en de aardbeving in 2015 is doorgegaan met de realisatie van het centrum. Inmiddels telt het geboortecentrum vier verdiepingen (begane grond en drie verdiepingen) . Zonder U was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Met het nieuwe projectvoorstel zoekt Nepalimed steun om de bouw af te kunnen ronden, totaal zes verdiepingen zodat het geboortecentrum volledig zijn capaciteit kan benutten en nog meer moeders en kinderen kunnen worden geholpen bij een succesvolle zwangerschap, bevalling en kraamtijd, tevens bij gynaecologische operaties.

Op deze manier kunnen wij de sterfte-cijfers van moeder en kind significant naar beneden brengen. Zonder U was dit allemaal niet mogelijk geweest.
Tot dit doel organiseren wij op 6 november een lustrumavond in de schouwburg in Meppel. U kunt deze avond zonder kosten bezoeken en op de flyer kunt U in grote lijnen het programma bekijken. In de maand oktober sturen we u het definitieve programma.
Wij hopen U te mogen verwelkomen,
Namens het Nepalimedbestuur,
Ammy van Gooswilligen<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.