<< terug naar overzicht


NEPALIMED Golfdag 2006.

Gert Jacobs en Peter Blangé zetten de toon.

Op 15 juni begint Gert Jacobs de loting met zijn cabaret. Vier gouden ringen in het rechter oor,één links. Zij staan symbool voor het aantal Tour de Frances, welke hij heeft gereden. Dus vijf in totaal en maar éémaal opgegeven .

Met zijn gladde Pantani bol zet hij zijn gehoor helemaal naar zijn hand, wanneer hij uitlegt hoe je met twintig minuten achterstand toch sneller dan de winnaar Alp d’Huez kunt op fietsen. Na zijn weergaloze act vinden de (oud)topsporters door zijn loting hun respectievelijke “vluchten”. De baan ligt er schitterend bij. De temperatuur is zeer aangenaam. Soms een beetje motregen, een paraplu is evenwel niet nodig. Vooral het idee dat het 48 uur tevoren maar liefst 35 graden Celsius was, maakt de deelnemers totaal tevreden. Er wordt over het algemeen goed en snel gespeeld.

De “Neary”ligt op de rand van het gat. Een “bijna hole in one”. De winnaar Robert Jan van der Weijden, deel uitmakend van het KPMG/ Meijburg team, bedenkt zich geen moment en doneert 250 Euro. Zijn commentaar: ”Was ik toch bijna kwijt aan dit dorstige volkje. Dit toernooi is uniek en het is toch prachtig om Nepalimed een extra injectie te mogen geven!!”
Nadat de “Longest Drive” door Arnaud van Tilburg op bijna 300 meter is neergelegd nadert Peter Blangé zeer langzaam en geconcentreerd hole 7, waar het moet gebeuren. Edoch, het bordje “LONGEST” is al in het clubhuis samen met de andere deelnemers…….
Kenmerkend voor dit altijd weer bijzondere en ongedwongen toernooi , is de manier waarop zijn “protest” wordt afgewerkt. Peter krijgt door zijn 173 meter 35, de prijs ‘meest getalenteerde longhitter’.
De teamprijs wordt door Belle 10 Fonds, onder leiding van(oud) hockeyinternational Maarten van Grimbergen gewonnen met 92 stableford punten.

Het diner, ieder jaar weer een feest, wordt volgend jaar zeker weer herhaald. Een rijsttafel van ongekend hoge kwaliteit. De korte beeldpresentatie tijdens het diner laat zien wat door de jaren heen door de golfdag tot stand is gebracht. De netto opbrengst van dit jaar,
€ 15.700 zal evenals in 2005 worden besteed aan de bouw van het girls student hostel.

Ook de samenwerking met Charity & Sport liep weer gesmeerd. De organisatie twijfelt er dan ook niet aan, volgend jaar is een ieder weer present in Havelte.
<< terug naar overzicht


Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.