<< terug naar overzicht


Schenkersdis Rotary Beilen


In hotel “De Woudzoom” te Spier werd  op 7 februari 2007 weer de jaarlijkse  Rotary-schenkersdis gehouden.
De Rotary houdt ieder jaar een aantal acties, waaronder een grote wijnactie, om geld bijeen te brengen voor goede doelen.
Dit jaar viel de keuze op de Stichting ALODO. Zij ondersteunt een gezondheidsproject in Benin. Voorts werd  het activiteitenteam van het verpleeghuis “Altingerhof” en het “Alpha-college” in Hoogeveen gesteund, waardoor zij een theehuis kunnen bouwen op het terrein van het verpleeghuis ten behoeve van de bewoners. Ook onze stichting werd met vier duizend euro ruim bedeeld. Het geld zal worden aangewend voor medisch onderwijs op lagere scholen en instructie van vrouwengroepen van leefgemeenschappen in afgelegen gebieden. Voorts zal op bescheiden schaal gestart worden met een zogenaamd ”income generating program”.
Op deze manier wordt een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van de preventie, voorlichting en de ontwikkeling van economische aspecten ver buiten het ziekenhuis met steun van de gezondheidsposten van het ziekenhuis.


<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.