<< terug naar overzicht


Noodweer maakt voortijdig
einde aan Golfdag 2007


● Toch winnaar dankzij wereldprimeur rekenmodel
● Bouw Girls Student Hostel nu een feitOnweer en de golfsport verdragen elkaar niet. Veel metaal in de uitrusting, waardoor menige speler op deze aardbol in het harnas is gestorven. Het was dan ook terecht dat de wedstrijd in Havelte na 3½ uur werd gestaakt. Alle golfers waren op tijd in het clubhuis om het samenzijn in de gemoedelijke sfeer van de reünie voor het goede doel, het ziekenhuis in Dhulikhel (Nepal), voort te zetten.
Intussen werkte de wedstrijdleiding koortsachtig aan een wereldprimeur: een rekenmodel ‘façon française’ waarmee de resultaten van de drie en half uur durende wedstrijd op een creatieve en unieke wijze konden worden verwerkt.

    Winnaar werd Rotary Beilen onder leiding van oud-voetbalinternational en Feijenoorder Dick Schneider. Tweede werd KPMG onder aanvoering van Riemer van de Velde en derde het team van Boom Uitgevers, geleid door de voorzitter van de hockeybond Jan Alberts. Individueel liet laatstgenoemde menig gerenommeerde golfer achter zich door de longest drive op te eisen. Oud-volleybalinternational en Olympisch kampioen Bas van de Goor inspireerde het Dita-team, fabrikant van onder meer hockeysticks, tot grote daden. Net geen podiumplaats, waardoor Optimix Vermogensbeheer op de vijfde plaats eindigde.

   Individueel onderscheidde José Poelmans – eertijds de beste vrouwenhockeyer van de wereld – zich door de bal op hole 7 het verst te slaan om daarna op 17 de bal het dichtst bij het gaatje te leggen.

Henk Gemser gaf ook dit keer aan dat Hein Vergeer
tweetiende onder het schema lag.


   Mede door Charity en Sport, die de wereld van de sport en goede doelen bijeenbrengt, kende de Golfdag weer een uniek tableau van topsporters. Henk Gemser koppelde aan het begin van deze dag de sporters aan de sponsorende bedrijven. Als ‘producent’ van tientallen schaatskampioenen voelde hij zich dan ook meer dan thuis te midden van hedendaagse hockeyinternationals, olympische, wereld- en Europese kampioenen.
 
   Dit jaar werd de ontbrekende som voor het Girls Student Hostel, 14.300 euro, bij elkaar getikt. De laatste drie jaar werd al golfend 45.000 euro bijeengeslagen. Wilde Ganzen/ICCO verdrievoudigen dit bedrag. In het najaar wordt het onderkomen voor paramedici in gebruik genomen. De opgeleide studenten gaan in de verre buitengebieden werken, waardoor de gezondheidszorg weer een stap dichter bij de bevolking komt.<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.