<< terug naar overzicht


27 juni 2008

Recordopbrengst voor Birthing Centre  25.000 euro

Nepalimed Golfdag 2008Daar was iedereen weer. Uiteraard ook de harde kern van dit evenement, jaarlijks terugkerende sponsors en “vluchtleiders“.
Ook werden weer enkele nieuwe bedrijven verwelkomd. Deze keer werd de golfdag georganiseerd in samenwerking met Holland Golf Events. De stichting Charity & Sport was vanaf de beginjaren onze steun en toeverlaat. Rob Visser en medewerkers vanaf deze plaats nog eens bedankt voor jullie inspanningen al deze jaren.


Marcel Maijer, sportjournalist van RTL 4 introduceerde dit jaar de “vluchtleiders “.  Wat het weer betreft, welk een contrast met vorig jaar, toen Meppel en Hoogeveen  blank stonden en het toernooi voortijdig beëindigd moest worden. Dit jaar s’morgens druilerig weer en s’middags onverwacht prachtig, zonnig en warm. Prijsuitreiking en borrel op het terras en als klapper een rijsttafel. Het weer, de faciliteiten verzorgd door G.C.Havelte, de inzet van horeca Jonkers zijn de basis voor het jaarlijkse succes. Dit zal ook de reden zijn, dat in de loop van het jaar veel deelnemers in Havelte terugkeren om op deze mooie baan weer een rondje te spelen. Dit jaar was het Boom Creatief  onder leiding van oud-Feyenoorder Dick Schneider, voetbalinternational en 58 maal reserve voor oranje, dat met de hoogste eer ging strijken. Drie en negentig stableford punten en Gert Loijenga, onze onvolprezen “webmaster “ winnaar van de birdieprijs.De tweed prijs ging naar het team van Reclamestudio Jan Dolsma. Derde ex aequo Energiewacht Groep Zwolle met oud-international hockey José Poelmans. Ook dit jaar weer goed voor  “de Longest “. De neary was voor Paul Sinning en Sander van de Water bemachtigde de longest heren met een "Tiger Woods tik" van niet minder dan 293 meter. Brons was er voorts voor de Stichting Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet. Ewald Kist ,voorheen voorzitter Raad van Bestuur ING, hockeyinternational en lid van het Comité van Aanbeveling Nepalimed,leidde Twynstra & Gudde ook naar het brons. Het bijeengeslagen bedrag, 25.000 €, wordt aangewend voor het tot stand komen van het “Geboorte Centrum”, dat een bijdrage gaat leveren voor een betere verloskundige en gynaecologische zorg, waardoor  moeder en kind sterfte verder zal worden terug gedrongen.
Kortom, een prachtige dag met een dierbaar initiatief van de deelnemers om de zieke Ammy van Gooswilligen een bloemetje te sturen.

<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.