<< terug naar overzichtAlexei Kostroma in ApeldoornDe bekende Russische kunstenaar Alexei Kostroma *) werd bereid gevonden om, in het kader van Nepalimed, mee te werken aan een tentoonstelling van zijn werk in Apeldoorn.

De organisatie van deze tentoonstelling berustte bij Jan en Ammy van Gooswilligen en bij Harry Blom, die in 1998 Kostroma leerde kennen bij het aanleggen van zijn verzameling van schilderijen en objecten uit Sint Petersburg, goeddeels gemaakt na de perestroika.

Kostroma, die vooral bekendheid geniet door zijn installaties in musea in Rusland en daarbuiten (getuige de tot februari 2009 lopende tentoonstelling Russian Dreams in het Bass Museum in Miami, Florida), wilde de. Apeldoornse tentoonstelling wijden aan het figuratief-numerieke aspect van zijn werk, schilderijen van o.a. vlinders, veren en rookpluimen waarvan de kleurenpracht wordt uitgebeeld door middel van cijfers. Niet alleen oogstrelend en origineel, maar ook nog zeer eigentijds. Kostroma woont en werkt sinds 2003 in Berlijn.

De vernissage vond plaats op de avond van 1 november 2008 in Apeldoorn. Na een recital van Russische balladen en volksliederen door Irina Pozdniakova begeleid door Sergei Latishev op de accordeon, hield Harry Blom een inleiding bij het werk van Kostroma.
Met behulp van een glas wodka en wijn werden die avond daarna reeds 12 schilderijen verkocht.
Op zondag 2 november werden nog eens 11 schilderijen verkocht, waarmee Kostroma vrijwel door zijn voorraad heen was!
Een reusachtig succes derhalve, en voor Kostroma en voor Nepalimed.

*) zie www.alexeikostroma.com


<< terug naar overzicht


Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.