<< terug naar overzicht


De twaalfde en laatste Nepalimed
Charity golfdag te Havelte.

Op naar 15 Juni 2012.

Na 12 jaar komt er een einde aan de organisatie van de Charity Golfdag te Havelte door Nepalimed Holland.
Wat in 2000 begon als een ludiek en uniek evenement, het koppelen van bedrijven aan topsporters , is anno 2011 niet meer zo bijzonder.
Het wemelt in den lande van de bedrijfscompetities, bovendien dwingt de economie de bedrijven wat selectiever om te gaan met hun bestedingen.
Het gevolg is wel , dat in de loop der jaren veelal dezelfde bedrijven en vluchtleiders aanwezig zijn geweest.. Dit maakt dat ieder jaar de golfdag weer een soort reunie is, waar iedereen blij is elkaar  te ontmoeten en er een ongedwongen sfeertje hangt.
Nepalimed slaagde er ook dit jaar in weer zo’n 18 flights bij elkaar te krijgen, o.a.bedrijven als Dita van Hans Kruize, Snow Leopard van René de Bos, Staalbankiers met Dick Schneider als vluchtleider en nog vele andere traden aan.
Vvermeld moet worden dat Opimix Vermogensbeheer als enige bedrijf altijd aanwezig is geweest. Chapeau!
Vluchtleiders als Hein Vergeer, Sjung Hermans, Klaas Nuninga, Tabe Annema. Ger Eikelboom, Piet Schrijvers waren bijna altijd van de partij.
Tijdens de lunch leidde Herbert Dijkstra, samen met Henk ten Oever , die 30 jaar in de sportjournalistiek zit, en Gert Jacobs, oud Tour de Francewielrenner, de samenstelling van de flights, bedrijven gekoppeld aan  vluchtleiders, op een cabaretachtige wijze in.
In een buitengewoon lekker weertje golfden daarna de mensen op de mooie grasmat, onderbroken door het aanbieden van zoute haring met een slokje korenwijn.

Prijsuitreiking
Begeleid door de heldere klanken van een draaiorgel  konden de mensen buiten op het terras onder het genot van lekkere drankjes over hun golfprestaties pochen.
De prijsuitreiking door Ammy van Gooswilligen, geholpen door Henk ten Oever, gaf de volgende resultaten te zien:
1e prijs het team van Staalbankiers uit den Haag met Dick Schneider als vluchtleider
2e prijs Snow Leopard ook uit den Haag, met René de Bos als vluchtleider
3e prijs Wicherson- Groen uit Steenwijk met Marc Benninga als vluchtleider.

Wisselbeker
Deze gaat een plaatsje krijgen in het ziekenhuis in Dhulikhel, immers het bij elkaar geslagen geld wordt gebruikt voor de bouw van het Birthing Center, een kraamkliniek en ode aan de vrouw.
Door de Wilde Ganzen en Nepalimed werd in de eerste shift van 120.000 euro reeds doorgesluisd naar het zekenhuis in Nepal.
De Wilde Ganzen heeft nu toegezegd een tweede keer aan de bouw van het Birthing Center mee te werken, gezamenlijk moeten ze deze 80.000 euro nog opbrengen, voor dit bedrag zal ook het geld van deze laatste golfdag gebruikt worden
.
Herinnering
De fijne sfeer van het evenement werd nog eens benadrukt door Dick Schneider, en hij bracht nog eens de overleden Jan van Gooswilligen in de herinnering terug.
Mede hierdoor, als een soort , memorial day, wil hij, in samenwerking met andere vluchtleiders, het volgend jaar, op 15 Juni 2012, deze dag in Havelte opnieuw organiseren, want zei hij, dit soort mooie dagen kunnen niet verloren gaan.
Met een heerlijk nepalees diner, goed verzorgd door Peter Jonkers en zijn crew werd deze bijzondere golfdag afgesloten.

 

Wilde Ganzen

 
†††††††††††††††††††††††††††††

<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.