<< terug naar overzicht


Donatie

Well, there is still the import embargo from India - just today I talked to the cooks, they have to prepare food for all staff and patiens on open fire - for that they had to cut already 35 trees at the DHOS area..... one gas cylinder that cost around 1500.- before is now sold for 8000.-...... this is the situation.... 500 g nepali coffee beans cost EURO 10.- ... can you imagine ??

  Alsof de mensen van Nepal niet genoeg getroffen zijn door de aardbevingen, zijn er nog andere problemen, zoals hierboven beschreven.  één van de getroffen leslokalen in Dapcha

  Wel gaan alle aktiviteiten in het ziekenhuis gewoon door, zo is er momenteel vanuit Nederland Annelies Belgraven, MDGP en lecturer Universiteit Utrecht, die dr. Sanu, huisarts aldaar, gaat ondersteunen in de verder ontwikkeling van de huisartsengeneeskunde in het ziekenhuis.
  Ook gaat het AMPC team( International Health Consultants) uit Weesp,  dat vooral gefocust is op moeder-en kindzorg en dus op het Birthing Centre, deze week verder met hun derde bezoek en doorlichting van het ziekenhuis. Na een vierde keer eind April ga ik met ze mee en zullen ze met een adviesrapport uitkomen, om te proberen  grotere sponsors te benaderen.
  In hun advisering gaan ze ook de zg. Modeloutreaches meenemen, er zijn 4 buitenposten geselecteerd o.a. Dapcha, die op - economisch gebied, met o.a. betere landbouw aktiviteiten, -op  gezondheidsgebied (op den duur zullen er op medisch gebied op afstand van het ziekenhuis, uitgebreidere intensievere medische zorg verleend moeten worden met hulp van een huisarts) en op - onderwijsgebied voor kinderen, tot verbeterde omstandigheden moeten zorgen,.

   De restauratie van het Birthing centre en de Ok ( nieuwe deuren) na de aardbeving met hulp van jullie gelden, is verwezenlijkt.
  Op de 25e nieuwjaarsreceptie j.l. weekend van de Lions Tilburg de“Regte Heide” werd met een spetterend programma, geld opgehaald voor twee nederlandse doelen en voor Nepalimed.
  De opbrengst voor onze Stichting bedroeg 50.000€, dit aangevuld met 25.000€ van de Wilde Ganzen betekent dat nog niet alle, maar bijna alle verwoeste leslokalen van de school in Dapcha weer opgebouwd kunnen worden, een heel fraai resultaat dus, waarvoor wij de Lionsclub zeer dankbaar zijn!

  Overigens is dit al de vierde keer dat de buitenpost Dapcha door de Lions Tilburg gesteund wordt met in 2006 de bouw van de buitenpost Dapcha,  in 2012 operatietafel en apparatuur voor de keel-neus-en oorkunde, in 2013  zonnepanelen, verlosbed, ECG apparaat en ultrasound. Een indrukwekkende support dus!

  Ik maak een nederige buiging voor alle dappere mensen in Nepal en voor alle medewerkers van het ziekenhuis aldaar die zich in alle opzichten zo goed inzetten.

  Ammy van Gooswilligen


<< terug naar overzicht

Nepalimed verleent niet alleen steun door het ter plaatse brengen van medische instrumenten, maar ook door middel van het adviseren en opleiden van lokaal Nepalees personeel door Nederlandse artsen.